Categories: SHKENCË/TECH

Droni në ndihmë të luftimit të coronavirusit nëpërmjet dritës ultra vjollcë

Që të luftohet sa më lehtë coronavirusi, Digital Aerolus pretendon se e ka krijuar dronin e parë për hapësira të brendshme, që do t’ju ndihmojë bizneseve të ndryshme të pastrojnë ambientin.

Aertos 120-UVC shfrytëzon dritën ultra vjollcë, derisa fluturon nëpër dhomë dhe pastron të gjitha sipërfaqet,

Nëpërmjet algoritmit të integruar, ky dron shfrytëzon llogaritjet e ndryshme matematikore, që orientohet nëpër dhomë.

Krijuesit pretendojnë se Aertos ka nivel të lartë për dezinfektim, që të shkatërrojë deri në 99 për qind të viruseve, teksa fluturon për gjysmë orë në lartësi deri në 1.8 metër.

Me anë të këtij droni, do të jetë shumë më e lehtë pastrimi i hapësirave të brendshme të qendrave shëndetësore, transportit publik, shitore ushqimore, hapësira biznesi dhe depo.

https://mashable.com/videos/?utm_cid=mash-prod-video-rightclick

In For Culture

Recent Posts

Pamje interesante: ‘’Dyluftimet’’ e kuajve të egër (Video)

Përleshjet e kafshëve në botën e egër janë pothuajse shumë të zakonshme dhe jo pak…

7 hours ago

Konvertimi i Shqiptarëve në sllavë: serbë, malazezë e bullgarë

Nga: Adil Fetahu Në katër librat e Gent Ulqinit: “SHQIPËRIA DHE SHQIPTARËT, hulumtime nëpër burime…

8 hours ago

SHKENCAT E DA VINÇIT DHE PROFECITË (2 – NJERIU VITRUVIAN) – Nga S. Guraziu

“…aktiviteti intelektual, manuskriptet e tij janë dëshmi e punës së makinës më të fuqishme mendore…

9 hours ago

SHKENCAT E DA VINÇIT DHE PROFECITË (1) – Nga S. Guraziu

“…aktiviteti intelektual, manuskriptet e tij janë dëshmi e punës së makinës më të fuqishme mendore…

9 hours ago

Ja si dukej pulla e parë postare shqiptare në vitin 1913(Foto)

Pulla e parë shqiptare u emëtua më 1 maj 1913. Ajo është një vulë e…

9 hours ago

Trungu i ullirit nga i cili besohet se janë mbledhur ullinj që nga koha ilire

Është e mundur që duart ilire dikur kanë mbledhur ullinj nga pema në Gjorm të…

10 hours ago