Categories: LETËRSI

‘’Paraja është një formë skllavërie’’

Disa perla që i kemi dhuratë nga Leon Tolstoi. /InforCulture.info

‘’Sekreti i lumturisë është të mos bësh atë që do, port a duash atë që bën’’

‘’Të gjitha verpat për të qenë të mira, duhët të dalin nga shpirti i autorit’’

‘’Në kujtesë një ditë e zënë është e barabartë me tri ditë kohe të lirë’’

‘’Të shkruash përgjatë jetës një libër të mirë është më se e mjaftueshme, po kaq edhe ta lexosh një të tillë’’

‘’Duhet të mësohem që askush, nuk do të me kuptojë kurrë. Ky duhet të jetë fati i përbashkët I njerëzve të vështirë’’

‘’Është e trishtë të thuhet se nuk kam qenë i aftë të duroj lumturinë, ashtu sikur nuk kam qenë i aftë të duroj edhe fatkeqësinë’’

‘’Kush ka para, i ka në qantë ata që nuk kanë’’

‘’Paraja është një formë skllavërie që dallohet vetëm nga fakti se është jo personale; nuk ekziston një marrëdhënie njerëzore mes padronit dhe skllavit’’

‘’Para se t’i japësh një vendi priftërinj, ushtarë dhe mësues, do të ishte më mirë të dihej nësë po vdisnin urie’’

‘’Në sytë e pafundësisë e gjithë krenaria nuk është më shumë se pluhur dhe hi’’

‘’Historia i ngjan një shurdhi që i përgjigjet pyetjeve, që askush nuk i bën’’

‘’Sipas mendimit tim, ajo që quhet bukuri vjen vetëm nga buzëqeshja’’ /inforculture.info

InFor. Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

4 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

4 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

5 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

5 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

5 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

5 hours ago