Categories: KULTURË

Numri i ri i revistës çeke”Studia Ethnologica Pragnesia” i kushtohet studimit të kulturës shqiptare

Numri më i ri i revistës shkencore çeke “Studia Ethnologica Pragnesia” kësaj radhe i kushtohet studimit të kulturës shqiptare, në Kosovë dhe Shqipëri,shkruan InforCulture.info.

Poashtu krahas autorëve të tjerë,në kuadër të këtij numru janë prezantuar edhe artikujt e studiueseve si:
– Arbnora Dushi “Towards the paths of developing a discipline: Albanian folkloristics in Kosovo”
– Lumnije Kadriu “Kosovo Albanian diaspora in the frame of diaspora definitions and transnationalism”
– Leontina Gega-Musa “Tradition in new global contexts: From living to survival” .

Një vëllim online të kësaj reviste, bashkë me detajet për të , e kanë publikuar Dega e Folklorit – Instituti Albanologjik i Prishtinës.

/InforCulture.info.

In For Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

3 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

4 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

4 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

4 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

4 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

4 hours ago