Categories: KËSHILLA

Mos i vendosni këto produkte kurrë në frigorifer

Frigoriferi është vendi ku ne i ruajmë shumicën e ushqimeve, duke përfshirë mishin dhe produktet e bulmetit.

Mirëpo krahas këtyre ushqimeve ekzistojnë edhe disa produkte, të cilat nuk duhet të ruhen ne frigorifer:

Disa nga këto ushqime janë:

Patatet– vendosja e patateve në frigorifer shkakton humbjen e shijes. Prandaj ruajtja e duhur e patateve, duhet të bëhet në një ambient të errët dhe në temperaturë të ambientit.

Qepët– qepët kanë tendencë të prishen më shpejtë kur janë në frigorifer se sa në ambiente me temperaturë normale. Prandaj herën tjetër, ruani ato ne ambiente jashtë frigoriferit.

Pjeprin– nëse e vendosni pjeprin në frigorifer, do t’i shpërbëni të gjithë antioksidantët dhe përbërësit e shëndetshëm të tyre.

Mjaltin– mjalti mund të kristalizohen nëse ruhet në frigorifer, prandaj ajo duhet gjithmonë të ruhet në ambient me temperaturë dhome.

Domatet– shumica e njerëzve i vendosin domatet në frigorifer, mirëpo kjo gjë është e gabuar. Ato duhet të ruhen në mjedise të errëta dhe me temperaturë të ambientit.

Disa produkte të tjera, të cilat nuk duhet të ruhen në temperaturë frigoriferi janë: salcat, mollët, avokado, manaferrat, arrat dhe hudhra.

In For Culture

Recent Posts

Sa kohë i duhet njerëzimit të zbulojë një vaksinë / Shembuj historik

Në të gjithë botën, shkencëtarët po punojnë me shpejtësi rekord për të zhvilluar një vaksinë…

10 hours ago

Si të përdorni sodën e bukës për flokë të gjatë e të shëndetshëm

Flokët janë një pjesë shumë e brishtë e trupit të njeriut por shumë i rëndësishëm…

10 hours ago

Gjon Mili, fotografi shqiptar që çuditi Hollywood-in

Gazeta  franceze “Nuit et Jour” ka botuar, me 12 korrik të 1945, në faqen n°8,…

10 hours ago

Arnold von Harff: Si e fliste Skënderbeu gjuhën shqipe

Arnold von Harff, një kalorës, udhëtar dhe shkrimtar gjerman, u lind rreth vitit 1471 në…

12 hours ago

Hapja e shkollës shqipe për vajza në Korçë, historia e luftës kundër injorancës

“Historia e shkollës së parë shqiptare për vajza, është si një romancë plot aventura. Është…

12 hours ago

Zogu me sistem aerodinamik të një “avioni luftarak” thyen rekordin botëror të fluturimit

Një zog që thuhet të ketë ndërtimin aerodinamik të një “avioni luftarak” është gjurmuar duke…

13 hours ago