6.1 C
Pristina
Saturday, January 16, 2021
Home RETROSPEKTIVË Kështu dukej Prishtina në vitin 1984(Foto)

Kështu dukej Prishtina në vitin 1984(Foto)

Prishtina është qyteti më i madh i Kosovës dhe njëkohësisht edhe kryeqyteti i saj. Nga regjistrimi i popullsisë në vitin 2011 ka dalë se Prishtina ka 198.214 banorë.

Toponomastika ende nuk e ka shpjeguar prejardhjen e emrit Prishtinë. Ekzistojnë disa hipoteza të bazuara në etimologji, por që nuk hedhin dritë përfundimtare në këtë çështje.

Ekzistojnë disa supozime që mbështeten në burimin ilir të fjalës, apo në atë latin (pristinus – e dikurshme).

Qyteti i Prishtinës pas Luftës së Dytë Botërore e kishte fituar funksionin më të rëndësishëm ekonomik dhe administrativ-politik, ku ky qytet ishte shpallur si kryeqytet i Kosovës në vitin 1946.

Ndërkaq një fanpage në Facebook ‘Prishtina e Vjetër’, ka publikuar një fotografi të vjetër të Prishtinës. Fotografia është bërë tek Menza e studenteve, tani tek semaforat që të qojnë në drejtim të Kodrës së Diellit. Sipas këtij fanpage, fotografia është bërë rreth viti 1984.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Martesa, fejesa, paja, miqësia, gruaja, burri, të drejtat dhe detyrimet që rrjedhin nga “Kanuni i Lekë Dukagjinit”

Percaktimi e mëndyrët e Martesës.. 28. Percaktimi i Martesës në Kanun.M’u martue më kanun...

Panorama më e bukur në Gjermani e cila shihet nga kjo urë…

Në Gjermani ndodhet një vend me të vërtetë fantastik, ku natyra dhe vepra e njeriut ndërthuren duke krijuar një kryevepër, e cila...

“Nip i Pellazgut, o komb i vjetër! Nga ti më i vjetër nuk ndodhet tjetër!”

Disa thënje nga klerikë fetarë shqiptarë që tërë jetën e tyre i'a kushtuan jo vetëm fesë por edhe çështjes kombëtare! /InforCultutre.info

Raportimet e gabuara për shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë dhe debatet për flamurin, simbolin kombëtar

Simboli ynë Kombëtar, flamuri është përfshirë këto ditë nga një valë debati mbi vërtetësinë e asaj që Shteti shqiptar ka opërdorur si...

Recent Comments