6.1 C
Pristina
Sunday, September 24, 2023
Tags Regjimi komunist në Shqipëri

Tag: Regjimi komunist në Shqipëri

Hasan Bello: Si u konfiskua nga regjimi komunist një nga bibliotekat private më të pasura në Shqipëri?

Në shekullin XVIII-XIX Shkodra ishte një nga qytetet më të zhvilluara të Ballkanit. Përveç aspektit ekonomik dhe...

Most Read

ZBULOHET NJË HARTË ILIRE 2200 VJEÇARE – MË E VJETËR E SHENJAVE NË BOTË

Një hartë, që besohet se u përket ilirëve, është zbuluar në Kroaci. Harta, që mund të jetë më e vjetër se 2...

“Kush vdes për atdhe, s’thonë ka vdek, po thonë ka le”

55 Fjalë të urta Shqiptare për Atdheun "Kush vdes për atdhe, s'thonë ka vdek, po thonë ka le"

LAURA SPINNEY: EPIDEMITË KRIJOJNË PLEJADA “MUTACIONESH” IDEOLOGJIKE

Nga Laura Spinney Në fillim faraoni e ndryshoi emrin e tij, nga Amenhotep IV në Akhenaten. Pastaj dekretoi një...

E dinit se ekziston “Shpella e Kaurrit”…? Vendbanimi shekullor është jashtë listës së trashëgimisë kulturore

Në luginën e Drinit nis udhëtimi fantastik drejt destinacioneve turistike për të mbërritur deri në Alpe. Ndalesa e parë e njohur më...