6.1 C
Pristina
Sunday, September 24, 2023
Tags Historiografia shqiptare

Tag: Historiografia shqiptare

Hasan Bello: Si u konfiskua nga regjimi komunist një nga bibliotekat private më të pasura në Shqipëri?

Në shekullin XVIII-XIX Shkodra ishte një nga qytetet më të zhvilluara të Ballkanit. Përveç aspektit ekonomik dhe...

Xhafer Sadiku: Si e falsifikoi Stefanaq Pollo historinë me porosi të Enver Hoxhës

Në mbledhjen e 31 janarit 1962, Byroja Politike e KQ të PPSH vlerësoi partishmërinë e historianëve në shikimin e çeshtjeve të historisë....

Most Read

Ku gjindet dhe cila është historia e Manastirit të Banjskës

Manastiri i Banjskës u ndërtua midis viteve 1312 dhe 1316 në fshatin Banjska nga mbreti Milutin në vendin e një ndërtese më...

ZBULOHET NJË HARTË ILIRE 2200 VJEÇARE – MË E VJETËR E SHENJAVE NË BOTË

Një hartë, që besohet se u përket ilirëve, është zbuluar në Kroaci. Harta, që mund të jetë më e vjetër se 2...

“Kush vdes për atdhe, s’thonë ka vdek, po thonë ka le”

55 Fjalë të urta Shqiptare për Atdheun "Kush vdes për atdhe, s'thonë ka vdek, po thonë ka le"

LAURA SPINNEY: EPIDEMITË KRIJOJNË PLEJADA “MUTACIONESH” IDEOLOGJIKE

Nga Laura Spinney Në fillim faraoni e ndryshoi emrin e tij, nga Amenhotep IV në Akhenaten. Pastaj dekretoi një...