HISTORI/ARKEOLOGJI

Hebrenjtë në Shqipërinë e besës

Kastriot Kotoni Popujt e Mesdheut kanë pikëtakimet e tyre të hershme qysh në ngjizjen e tyre. Kështu në shekullin e…

3 days ago

Leon Trocki, 100 vjet më parë raportoi gjerë e gjatë për maskrat serbe kundër shqiptarëve në Kumanovë, Shkup dhe në trojet e tjera shqiptare gjatë Luftërave Ballkanike

Leon Trocki, marksisti i njohur rus, revolucionari e më vonë kundërshtari i regjimit të Stalinit, i njohur në literaturën shqiptare…

4 days ago

Rrapo Hekali nga Mallakastra, komandant i komandës qëndrore në Besëlidhjen e Sinjës

Rrapo Hekali, i lindur në Hekal, Mallakastër, Qarku i Fierit. Shërbeu për një kohë të gjatë si ushtarak në ushtrinë…

4 days ago

Kush i vrau alpinistët në Urale? Teoritë e çuditshme…

MISTERI I MADH I EPOKËS SOVJETIKE Vdekja e tmerrshme, e pashpjegueshme e alpinistëve sovjetikë në 1959 në Uralet Veriore, frymëzoi…

4 days ago

Italiania që tronditi historinë : Flamuri dhe simbolet e Skëndërbeut në kishën e famshmë të Venecias

Një flamur që valëvitet në një nga nga tre harqet e tavanit që fsheh historitë biblike të Esterit dhe Mardocheos,…

5 days ago

A flitet për Pellazgët në Iliadën dhe Odisenë e Homerit…

"O ZEUS, MBRET DODONAS E PELLAZGJIK QË BANON LARG..." Homeri është poeti grek i shek VIII pr.K edhe pse data…

5 days ago

Letër-Dokument i vitit 1945, akuza mbi Qamil Vlorën djalin e Ismail Bej Vlorës nga regjimi i at’hershëm komunist (Foto)

InforCulture sjellë dokumentin e akuzës ndaj djalit të Ismail Qemalit nga regjimi komunist në vitin 1945. /InforCulture.info Në dokument thuhet…

5 days ago

Varret e shqiptarëve të Kosovës, vrarë nga bullgarët gjatë viteve 1914-1918 II

Nga: Dr. Ilmi Veliu Të dhënat e hulumtuara në terren  për Varret Kosovare  në Kërçovë të vrarë nga Bugari i …

5 days ago

Varret e shqiptarëve të Kosovës, vrarë nga bullgarët gjatë viteve 1914-1918 I

Nga: Dr Ilmi Veliu Edhe pse sot përkujtojmë 100 vjetorin e fillimit të Luftës së Parë Botërore  dhe masakrat e…

5 days ago

”Serbët nuk i llogariste askush, të gjithë mendonin se kjo racë do të zhdukej prej këtu” – Gabriel Louis-Jaray, Shkup, 1914

Në vitin 1914 Gabriel Louis-Jaray përshkruan historinë e qytetit të Shkupit përgjat luftrave ballkanike dhe rënjes së Perandorisë Osmane në…

5 days ago