Hulumtimi i ri ofron atë që mund të bëhet një mënyrë befasuese për të diagnostikuar nëse një fëmijë ka autizëm: Thjesht kontrolloni përbërjen e mikrobiomës së tyre të zorrëve.

Në një studim të botuar të hënën në revistën Nature Microbiology, shkencëtarët analizuan më shumë se 1600 mostra jashtëqitjesh nga fëmijët e moshës 1 deri në 13 vjeç dhe gjetën disa “shënues” të ndryshëm biologjikë në mostrat e fëmijëve me autizëm.

Zbulimi do të thotë se gjurmët unike të baktereve të zorrëve, kërpudhave, viruseve dhe më shumë, një ditë mund të bëhen një mjet diagnostikues, tha për New York Times autori kryesor i studimit Qi Su,  studiues në Universitetin Kinez të Hong Kongut.

Një mjet i tillë mund t’i ndihmojë profesionistët të diagnostikojnë autizmin më shpejt, duke u dhënë shpejt fëmijëve trajtime që janë më efektive në moshat më të reja, shtoi ai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here