Karikues pa telefon – Një karikues i lënë i shkëputur vazhdon të konsumojë energji edhe kur nuk ka telefon të lidhur me të.

Akordues dixhital i TV –

Televizorët vazhdojnë të punojnë pasi i fikni dhe harxhonjnë energji. Shumica e njerëzve as që shqetësohen ta vendosin si duhet aparatin dixhital, duke besuar se fikja e televizorit është e mjaftueshme. Kjo rezulton në 5 herë më shumë konsum të energjisë.

TV – A e dini se shtypja e butonit të ndezjes e vendos televizorin në modalitetin e gatishmërisë dhe nuk e fiket? Kjo harxhon energji me vlerë rreth 25 euro në vit.

PC dhe laptopë – Edhe kur janë të fikur, kompjuterët dhe laptopët vazhdojnë të funksionojnë. Prandaj, kur i shkëputni, mund të kurseni deri në 100 euro në vit. Nëse qëndrojnë në modalitetin e gatishmërisë, mund ta shumëzojnë këtë shumë me 1,5.

Pajisjet me kohëmatës – Një detaj i tillë që pak kush e vëren, si një kohëmatës që funksionon, mund t’ju tregojë se pajisja është ende e ndezur. Shkëputja e një pajisjeje të tillë nga priza kursen deri në 114 euro në vit.

PR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here