Të qenit fizikisht joaktiv në nivelin më të ulët ju vë në rrezik më të lartë të zemrës sesa pirja e duhanit.

 

 

“Megjithatë aktiviteti fizik dhe dieta e shëndetshme janë ato ku njerëzit kanë problemet më të mëdha,” thotë fiziologu i ushtrimeve të Johns Hopkins Kerry Stewart, Ed.D.

 

Qëndrimi ulur është një faktor rreziku i pavarur për sëmundjet e zemrës.

Edhe nëse ushtroni rregullisht, është ende e zgjuar të zvogëloni kohën tuaj të qëndrimit ulur gjatë gjithë ditës. “Duket se është shumë e dobishme për shëndetin e zemrës”, thotë kardiologu i Johns Hopkins, Michael Blaha, M.D., M.P.H.

 

Arteriet janë vetëm rreth 4 milimetra në diametër.

“Nuk duhen shumë nga ato ushqime të yndyrshme dhe të yndyrshme për një ose dy dekada për të filluar bllokimin e arterieve,” thotë kardiologu i Johns Hopkins Roger Blumenthal, M.D.

 

Nëse një arterie bllokohet për 30 minuta ose më shumë. atëherë zona e muskulit të zemrës që furnizon arteria do të gërryhet ose do të vdesë. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që dikush që ka një atak në zemër të marrë kujdes shpejt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here