Ruajtja e higjienës së dhëmbëve është pjesë e rutinës sonë të përditshme që e bëjmë që nga fëmijëria. Prandaj, higjienës së dhëmbëve i qasemi pa kushte, pa u menduar.

Megjithatë, shpesh ndodh që këtë zakon të fituar të mos e kryejmë në mënyrën e duhur sepse nuk jemi të sigurt se cilat preparate duhet të përdoren,

Higjiena e duhur është e rëndësishme për një buzëqeshje, por edhe për një jetë cilësore. Kjo është arsyeja pse ne do të shikojmë hapat bazë të higjienës orale dhe do të shohim se çfarë po bëjmë mirë dhe çfarë mund të bëjmë më mirë.

Pse është e rëndësishme të vizitoni rregullisht dentistin?

Higjiena e rregullt e dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve ka një efekt parandalues ​​në sëmundjet e tyre.

Megjithatë, në jetën e përditshme shpesh hasim dëmtime mekanike të dhëmbëve për shkak të përtypjes së ushqimit të fortë, rënieve dhe goditjeve në fytyrë, si dhe një predispozicion gjenetik për dhëmbë me cilësi të dobët si smalt i çarë, dhëmbë të vendosur në mënyrë jo të duhur në nofull, ndjeshmëri e lartë e dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve . …

Mjeku Aleksandar Apostoloski shprehet: “Dentisti mund të identifikojë problemet e mundshme në një fazë të hershme dhe të japë këshilla për kujdesin e duhur dentar”. Rekomandohet të vizitoni dentistin të paktën dy herë në vit, edhe nëse nuk keni probleme të dukshme”, citon noa.al një raport të Stetoskop.

Çdo dentist duhet t’u demonstrojë pacientëve të tij hapat e duhur për kujdesin e duhur të kujdesit ndaj dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve në shtëpi. Ky hap është veçanërisht i rëndësishëm kur pacientët janë fëmijë.

Të vegjlit adoptojnë lehtësisht të gjitha zakonet e reja, madje edhe zakonet që lidhen me higjienën orale. Edukimi i tyre për higjienën orale që kryhet në mënyrën e duhur mund të çojë në një qëllim të përbashkët – një gojë të shëndetshme dhe të mirëmbajtur.

“Mbajtja e higjienës optimale orale në shtëpi është çelësi për shëndetin afatgjatë të dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve. Nëpërmjet larjes së rregullt dhe të duhur, pastrimit të dhëmbëve me fill, përdorimit të shpëlarësve antibakterialë, ushqimit të duhur, pacientët mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve orale dhe të ruajnë buzëqeshjen e tyre. Është e rëndësishme të theksohet se këto hapa duhet të praktikohen si pjesë e rutinës së përditshme”, theksoi stomatologu Apostoloski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here