Studiuesit kanë krijuar lule të afta të rriten dhe të shkëlqejnë në errësirë duke përdorur një gjen nga kërpudhat. Bima e quajtur Firefly Petunia lëshon një shkëlqim natyral në errësirë.

Gjeni i përdorur ndryshon midis specieve të ndryshme dhe ndihmon në shndërrimin e energjisë në dritë organike. Ai rrit shkëlqimin e tyre duke rregulluar ndërveprimin midis dritës dhe energjisë.

 

Shkencëtarët po kërkojn metoda për të shtuar ndriçimin e bimëve që mund të jenë shumë shpejt në kopshtet e shtëpive.

  • foto galeri
  • foto galeri

Metodat tradicionale për krijimin e bimëve biolumishente kërkonin futjen e pesë gjeneve nga kërpudhat. Megjithatë, studimi i fundit ka treguar se një gjen i vetëm bimor mund të zëvendësojë dy gjene mykotike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here