Kjo video e punuar me mjeshtri nga ekipi profesional i “The Brain Maze” (thebrainmaze.info) do t’ju shtyej të bëni pyetje për gjithçka. Këtu ju do të bëni në një udhëtim magjepsës nëpër hapësirën kozmike, duke zbuluar diversitetin e jashtëzakonshëm në madhësi midis objekteve qiellore, duke kulmuar nga një eksplorim magjepsës i trupave më të vegjël qiellorë e deri te vrimat më të mëdha të zeza. Pika blu e zbehtë, që rri pezull në zbrazëtinë kozmike, është thjesht një kokërr rëre në brigjet e një oqeani të pafund kozmik. Përballë galaktikave që shtrihen përtej kufijve të të kuptuarit tonë dhe fenomeneve kozmike që sfidojnë të kuptuarit tonë, rëndësia jonë duket e vogël. Megjithatë, në këtë përulësi kozmike qëndron bukuria e thellë e ekzistencës sonë – një moment kalimtar i ndërgjegjes dhe vetëdijes në një univers që shpaloset me indiferencë të pamëshirshme.

Kjo na bën thirrje të meditojmë mbi enigmën e ekzistencës sonë, duke shkaktuar një pyetje që rezonon nëpër korridoret e mendimit njerëzor: Cili është vendi ynë në këtë kozmos të gjerë dhe çfarë kuptimi mund të nxjerrim nga udhëtimi ynë kalimtar nëpër hapësirën kozmike?

Në këtë video kemi 48 trupa qiellorë. Ne kemi paraqitur boshtin e 8 planetëve në sistemin tonë diellor. Ne kemi investuar kohë të konsiderueshme në krijimin e unazave të Uranit bazuar në fotot më të fundit të dërguara nga teleskopi James Web. Për sipërfaqen e trupave qiellorë, ne kemi përdorur harta aktuale të planetëve nga burime të besueshme NASA, ESA, etj. Natyrisht janë shfrytëzuar shumë burime shkencore për të paraqitur sa më shumë trupa qiellorë të bashkuara në një video.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here