Stresi financiar është më i dëmshmi për shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme të një individi, përshpejton procesin e plakjes, ndikon në biomarkerët e shëndetit dhe ka një efekt më të fortë në shëndetin mendor krahasuar me pasojat e pikëllimit të një sëmundjeje, humbjes së rëndë ose divorcit, sipas një studimi të ri.

Pothuajse 5000 të rritur të moshës 50 vjeç e lart morën pjesë në studimin britanik, i cili u krye nga shkencëtarët nga University College London (UCL) dhe King’s College, të cilët thanë se analiza e tyre ishte e para që hetoi se si ata ndryshonin nga llojet kronike të lidhura me shëndetin. stresi në grupmoshat më të mëdha.

Një studim përfaqësues kombëtar konfirmoi se stresi financiar shoqërohet me ndryshime afatgjata në treguesit kryesorë të shëndetit, si sistemi imunitar, nervor dhe hormonal.

Ata krahasuan gjashtë faktorët stresues më të zakonshëm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here