Një merimangë australiane e quajtur Hercules, ekzemplari më i madh i njohur i këtij lloji, i është dhuruar Parkut Australian të Zvarranikëve për përdorim në programin e tij për të prodhuar antihelm.

Merimanga – e gjetur dhe e dhuruar nga një individ privat – ndodhej në Bregun Qendror të Uellsit Verior Jugor të Australisë. Me përmasa 3,11 inç, Hercules kapërcen merimangën e fundit më të madhe të njohur, Colossus.

Helmi i saj mund të vrasë një njeri në 15 minuta, shkruan upi, transmeton Klankosova.tv.

Parku, i cili mbështetet në donacionet e merimangave, është objekti i vetëm i Australisë që “mjel” atë helm të veçantë merimange. Helmi, i përdorur për të krijuar antihelm shpëtimtar, vlerësohet se shpëton 300 jetë në vit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here