Lufta me flokët e yndyrshëm është diçka që mund të jetë mjaft zhgënjyese, sepse sado që t’i lajmë, ato gjithmonë marrin një pamje të shëmtuar

Gjithashtu, përveçse jo tërheqëse, flokët e yndyrshëm shpesh ndikojnë në humorin tonë dhe ndjenjën e lëkurës sonë, por përveç përgatitjeve adekuate për pastrimin dhe kujdesin e flokëve, është e rëndësishme t’i kushtojmë vëmendje një zakoni që duhet ta zbatojmë më shumë në rutinën tonë!

A e dini se larja e rregullt e furçës tuaj redukton pamjen e yndyrshme të saj?

Megjithëse yndyrën që rezulton do t’ia atribuojmë përdorimit të gabuar të produkteve të larjes dhe kujdesit ose thjesht natyralitetit të vetë flokëve, ruajtja e higjienës së mjeteve të stilimit luan një rol të madh në pamjen e tij.

Furçat e flokëve mund të mbledhin papastërti të ndryshme, yndyrë, qeliza të vdekura të lëkurës dhe mbetje të produkteve të flokëve, ashtu si furçat e grimit. Larja e rregullt e furçës ndihmon në largimin e këtyre depozitave dhe parandalon që bakteret, kërpudhat dhe papastërtitë të transferohen në flokë gjatë larjes.

Si të lani siç duhet një furçë flokësh?

Papastërtia dhe vaji që grumbullohen në furçë mund të bllokojnë poret e kokës, gjë që shpesh çon në acarim, kruajtje dhe probleme të tjera të lëkurës së kokës. Pastrimi i rregullt i furçës ndihmon për të mbajtur lëkurën e kokës të shëndetshme dhe do ta keni më të lehtë të kaloni flokët, gjë që e bën më të lehtë krehjen dhe stilimin. Nëse furça është e ndotur, është e mundur që flokët të ngatërrohen në furça ose të mos duken të lëmuara pas krehjes. Para se të lani, hiqni me kujdes të gjitha qimet nga furça, gjë që mund të bëhet me krehër, gisht ose mjet tjetër.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here