Drejt qendrës së këtij objekti, të quajtur HH212, është një yll që po lind dhe mund të jetë rreth 50,000 vjet i vjetër.

Në fakt nuk mund ta shihni shkëlqimin nga vetë protoylli, sepse është i fshehur brenda një disku të dendur, rrotullues gazi dhe pluhuri.

HH212 ndodhet në Orion, afër tre yjeve të shkëlqyer që përbëjnë “rripin” e gjahtarit mitik që i jep emrin plejadës. Distanca nga Toka është rreth 1300 vite dritë.

Fizika sugjeron që këto dalje dramatike të gazit janë mjetet me të cilat ylli i sapolindur rregullon gravitetin e tij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here