TasteAtlas Awards (2022) rendit kuzhinat më të mira në botë, me Italinë, Greqinë, Spanjën, Japoninë, Indinë, Meksikën, Turqinë, Amerikën dhe Francën në krye të listës. Kuzhina shqiptare renditet e 68-ta.

Gatimet tradicionale shqiptare përfshijnë flija, tava e kosi, qoftet e fërguara, fërgesë, petulla, jani me fasule, ballokume, paçe koke, qifqi, qumështor, gjizë, e të tjera.

Shqipëria, një vend i pasur me histori dhe kulturë të thellë, ka një trashëgimi të pasur ushqimi tradicional.

Përmes shekujve, populli shqiptar ka zhvilluar teknika të veçanta ushqimi, të cilat janë pasuar me kujdes nga breza pas brezi.

Ushqimi tradicional në Shqipëri ka qenë gjithmonë një pjesë e rëndësishme e jetës së qytetarëve, duke shërbyer jo vetëm për të ruajtur formën fizike, por edhe si një mënyrë për të promovuar bashkëpunimin dhe solidaritetin në komunitet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here