Nëse keni pyetur veten pse ashensorët kanë pasqyra, lexoni arsyet më poshtë.

Ka shumë arsye pse ashensorët kanë pasqyra, dhe ato janë çuditërisht interesante – nga siguria në psikologjinë njerëzore.

Truri i njeriut dhe ashensorët

Njerëzit nuk janë mësuar të mbyllen në një “kuti”. Natyrisht, ne jemi të tërhequr nga më shumë hapësira personale, sepse na lejon të marrim më shumë oksigjen.

Shtimi i një pasqyre në ashensor jep iluzionin e më shumë hapësire, duke na ndihmuar të marrim frymë më lehtë. Pasqyrimi i ashensorit në pasqyrë e bën ashensorin të duket shumë më i gjerë dhe i jep mendjes një ndjenjë hapësire dhe sigurie.

Pasqyrat shërbejnë gjithashtu si një shpërqendrim i dobishëm për të kaluar kohën në ashensor, duke e bërë udhëtimin më të shkurtër dhe duke minimizuar ndjenjat e mërzisë dhe klaustrofobisë.

Siguria

Përveçse e bëjnë mendjen tonë të ndihet e sigurt, pasqyrat e ashensorit në fakt i bëjnë ashensorët më të sigurt duke ndihmuar në parandalimin e grabitjeve ose sulmeve të befasishme. Ashensorët me pasqyrë është treguar se dekurajojnë shkelësit për shkak të dukshmërisë së tyre të shtuar.

Për shkak se pasqyrat na lejojnë të shohim se çfarë po bëjnë të tjerët, pasagjerët e tjerë në ashensor nuk mund të na habisin.

Aksesueshmëria

Përdorimi i reflektimit të siguruar nga pasqyrat i lejon njerëzit të hyjnë ose të dalin nga ashensori pa goditur muret e ashensorit, duke parandaluar dëmtimet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here