Me siguri keni vënë re, por a e dini arsyen

Shumica e maceve kënaqen kur përkëdhelen nga pronarët e tyre. Përse macet reagojnë në këtë mënyrë kur i përkëdhelni?

Domethënë, edhe pse për nga natyra macet mund të jenë shumë të tërhequra dhe nazeli, ato vërtet dinë të shijojnë përkëdheljen e mirë.

Nëse keni vënë re që e adhuruara juaj mbyll sytë kur e përkëdhelni, mos t’ju mashtrojë dhe të mendoni se ajo do të fle, sepse gjumi nuk është qëllimi i saj, transmeton Telegrafi.

Ajo mbyll sytë për t’ju bërë me dije që e vlerëson gjestin tuaj dhe e shijon pa masë përkëdheljen.

Macja juaj gjithashtu do t’i mbyllë sytë për t’ju treguar që ka besim te ju. Kjo do të thotë se ajo është e vetëdijshme se ju nuk jeni një kërcënim për të, domethënë se jeni dikush ndaj të cilit mund të ulë mbrojtjen e saj.

Reklama

Kur macja i beson njeriut, ajo do t’i mbyllë sytë kur përkëdhelet si shenjë e besimit përfundimtar. Përveçse është mirënjohëse për vëmendjen tuaj, ajo kënaqet dhe ju tregon se ju beson, duke mbyllur sytë sepse ndihet shumë e relaksuar.

Pse macet harkojnë kurrizin kur i përkëdhelin?

Ashtu si macet mbyllin sytë kur i përkëdhelin, ato harkojnë kurrizin për të njëjtën arsye. Ata ju tregojnë se u pëlqen vëmendja juaj.

Kur një mace po kënaqet, frymëmarrja e saj zakonisht është e ngadaltë dhe e barabartë, dhe veshët dhe mustaqet e saj janë në një pozicion neutral (jo qime).

Gjithashtu, ndërsa ju e përkëdhelni shpinën e maces tuaj dhe ajo e harkon bishtin, e përdor situatën për të shtrirë dhe për të lehtësuar tensionin e muskujve. Me atë rast, një sasi e madhe e endorfinës lirohet në trurin e saj. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here