ADN e shqiptarëve është ende e njëjtë me arbëreshët e sotëm, por kemi ngjashmëri të mëdha gjenetike edhe me grekët.

Ky është rezultati i një studimi të kryer nga gjenetistë të Universitetit të Tiranës dhe atij të Bolonjës për lidhjet gjenetike në popullsinë e Mesdheut.

Studimi për lidhjet gjenetike të shqiptarëve: ADN-ja

Bukuria arbëreshe (Foto nga Mario Caliva)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here