Shumë afër komunës së La Macarena, një qytet i izoluar në Bogotá – Kolumbi gjendet ajo që shumë e konsiderojnë si lumi më i bukur në botë – Caño Cristales.

Ashtu si shumë lumenj Caño Cristales rrjedh përmes një shtrati shkëmbinjsh të mbuluar me myshk të gjelbër.

Sidoqoftë lumi shndërrohet në një lumë me ngjyra shpërthyese për një periudhë të shkurtër kohe midis stinëve të lagështa dhe të thatë.

Caño Cristales - Lumi më i bukur në botë që është i gjallë me ngjyra shpërthyese
Kjo është koha kur lumi duket si një pikturë e parajsës.

Për disa javë midis shtatorit dhe nëntorit dyshemeja e lumit kthehet në të kuqe të ndezur falë specieve unike të bimës ujore të quajtur Macarenia Clavigera.

LEXO EDHE: 

http://inivos-dc.xyz/2022/07/03/truku-i-cuditshem-i-shtepive-ne-spanje-vendosin-shishe-me-uje-prane-shtepive/
Caño Cristales - Lumi më i bukur në botë që është i gjallë me ngjyra shpërthyese
Bima kërkon vetëm nivelin e duhur të ujit për të pasqyruar ngjyrën e saj ndaj ujit të kristaltë.

Ngjyra e saj e shkëlqyeshme e kuqe shkëlqen përmes lumit ndërsa bima ngjitet në shkëmbinjtë e zezë nën ujë.

Caño Cristales - Lumi më i bukur në botë që është i gjallë me ngjyra shpërthyese

Së bashku me rërën e verdhë, ujin blu dhe myshkët e gjelbër që rriten në shkëmbinjtë nën ujë, është e vështirë të injorosh njollat ​​madhështore të ngjyrave që e bëjnë Caño Cristales të duket mbresëlënëse spektakolare.

Caño Cristales - Lumi më i bukur në botë që është i gjallë me ngjyra shpërthyese
Nëse jeni të interesuar të bëni një vizitë për të parë këtë lumë të ylberit, koha më e mirë për të vizituar Caño Cristales është midis qershorit dhe nëntorit.

Në qershor lumi sapo fillon transformimin e tij me një gamë të butë si rozë, por ndërsa sezoni kalon në nëntor, ngjyrat gradualisht bëhen më intensive, duke bërë një kontrast të bukur në sfondin e gjelbër.Faktike.com

Caño Cristales - Lumi më i bukur në botë që është i gjallë me ngjyra shpërthyese

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here