6.1 C
Pristina
Tuesday, July 27, 2021
Home KURIOZITETE Çfarë ndodh me ushqimin që sekuestrohet në aeroport?

Çfarë ndodh me ushqimin që sekuestrohet në aeroport?

Pas një udhëtimi të bukur ku kemi mbledhur shumë sende dhe ushqime që duam t’i sjellim përsëri në shtëpi, mund të përballemi me një përvojë negative kur në aeroport na thonë se nuk lejohet të kalojmë me atë sasi ushqimi.

Sidoqoftë, ne mund ta shmangim këtë problem nëse mësojmë paraprakisht për rregulloret e sigurisë ushqimore. Nëse ne i neglizhojmë, ushqimi ynë i çmuar mund të të dhurohet, ose madje edhe të digjet.

Mund të dhurohet.
Ushqimi i kapur në doganë zakonisht hidhet në disa mënyra. Sidoqoftë, për të shmangur humbjen e ushqimit të mirë, aeroportet mund ta dhurojnë atë në bankat e ushqimit.

Mund të futet në mulli.
Në shumicën e rasteve, ushqimi konfiskohet në doganë për të parandaluar përhapjen e sëmundjeve të caktuara ushqimore, të cilat mund të jenë të rrezikshme për bimët apo edhe kafshët nga ai vend. Frutat dhe perimet shpesh hidhen dhe bluhen për të mbajtur insektet dhe viruset që të mos hyjnë aksidentalisht në një territor të huaj.

Mund të digjet.
Kur ushqimi i sekuestruar nuk është i përshtatshëm për mulli, ose në rastin e farërave që janë të ndaluara sepse ato mund të mbajnë insekte, ka të ngjarë të përdoren metoda të tjera më efektive të asgjësimit. Punonjësit e doganave e konsiderojnë djegien si një mundësi. Disa raste janë raportuar kur gështenjat digjen drejtpërdrejt për të hequr qafe ndonjë sëmundje të mundshme të lindur nga ushqimi.

Burimi: Bright Side

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Te varri i mikut më të madh të shqiptarëve

Shkruan:Daut Dauti Në fund të fshatit Brushford, në anën e djathtë të rrugës, gjendet kisha St. Nicholas. Është ditë...

Vetëm se fliste të vërtetën: Vr.asja greke e Gjeneralit Telini që shihte shqiptarët deri në Janinë e Çamëri

Më 27 gusht të vitit 1923, në rrugën që bashkon qytetin e Janinës me Kakavijën, 10 kilometër pranë kufirit, njerëz të panjohur...

Pamje: Dy “banda” majmunësh luftojnë mes vete, e bllokojnë rrugën

Në internet është publikuar pamje e rrallë e dy grupeve të mëdha të majmunëve që luftojnë mes vete para vozitësve të habitur...

Vepra artistike sipas Platonit qetëson luftën e amshueshme dhe ndryshimin e idesë dhe të materies

Sipas Plotinit detyra fundamentale e artit qëndron në faktin që në të veçanten të paraqesë pajtimin e plotë të idesë dhe të...

Recent Comments