Serbët e shkruajnë së Hahn, kishte shprehur shumë interesim për ti vizituar viset shqiptare prej Leskoci e deri në Prishtinë. Mes tjerash, Hahn kur shkruan për Leskocin thotë: Shtëpia e Ismail Pashës në Leskoc dhe ajo e Mahmut Begollit në Pejë janë ndër shtëpitë më të njohura në tërë Shqipërinë.


Me neve shqiptarët është çudi, te huajt por edhe vet serbët e kanë shkruar se ishte Shqipëri, ne sot pa hezituar ato treva i quajmë Serbi!
Madje edhe më keq, thuaj se jemi pajtuar, se nga tre vëllezër shqiptarët të zbritur nga Malësia e Shkodrës, i populluan ato vende!


Hajt Zekë hajt, se baba Zymber ta ka lënë amanet: Se në këto toka për me pasë jetë të mirë, duhet me ecë para kalit të zotërisë së huaj! Ani Zeko ani, ti që 20 vite nëpër pushtet, e unë qe 30 vite duke u shqye therrave me ti gjet gjurmët e rrëzginave tuaja! Hajt Zekë hajt!

Marrë nga Qazim Namani, profili në FaceBook. /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here