I quajtur Thesari Avar, i gjetur nga në vitin 1902 nga historiani austriak Josef Strzygowski në fshatin Vrap, të Baldushkut sot gjendet në muszeun me të madh në botë The Metropolitan Museum of Art në New York

Objektët e gjetura janë nga ari dhe argjendi që përfshijnë disa enë dhe dhe disa gota dhe një kupë prej ari të përpunuar dhe dekoruar që personifikon katër qendrat kishtare në botën bizantine, duke përfshirë edhe kryeqytetin e saj , Konstandinopojën.

Mendohet që thesari i takon avarëve, një fisi nomand nga stepar e Euro-Azisë, por se si ka përfundu në Shqipëri ky thesar ende nuk dihet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here