Ekspertët në fushën e shëndetësisë, sidomos gastroenterologët, flasin për atë se çfarë duhet ngrënë para se të merret vaksina kundër koronavirusit, e para së gjithash, shtatë orë gjumë janë të nevojshme.

Sistemi imunitar kërkon një sasi të madhe energjie për të bërë antitrupa. Mëngjesi duhet të jetë i ngurtë, me 30 për qind yndyrë, karbohidrate të dobishme, të cilat do të kalojnë në energji menjëherë dhe antioksidues. Dhe dy fruta janë shumë të rëndësishme.

Pra mollët dhe portokajtë janë të detyrueshëm para vaksinimit. Ekspertët thonë se njerëzit me mbipeshë janë “të ndezur fiziologjikisht” dhe se ata kanë nevojë për më shumë antioksidues kur stresohen me vaksinimin.

Ata thonë se një vakt duhet të ketë 20 për qind yndyrë dhe fruktozë për të aktivizuar sistemin tonë endocannabidoid.

Është e rëndësishme të merrni fruktozë, sepse truri konsumon 30 për qind të energjisë dhe se në momentin kur vaksinohemi, ne jemi në një gjendje eksitimi, në mënyrë që të rrisim konsumin e energjisë dhe automatikisht trupi nuk ka forcë për të bërë antitrupa.

Ekspertët sidomos këshillojnë të hani sa më shumë molla dhe portokaj, sepse ato përmbushin nevojat e lartcekura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here