Popujt që jetonin në rajonet veriore dhe në klimat me dëborë, të tillë si Inuit, përdorën kocka balene të gdhendura, brirë dhe fildish për të mbrojtur sytë e tyre nga shkëlqimi i diellit.Kopja e parë e këtyre “syzeve” u gjet në Kanada dhe daton që nga viti 1200 pas Krishtit. ⁣K.E

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here