Nëse keni menduar se kafsha më e rrezikshme në botë është krokodili, peshkaqeni apo një kafshë tjetër, e keni gabim.

Të paktën kështu thotë një studim, i cili më të rrezikshmin e nxjerr lak.uriqin e natës.

Gjitari fluturues është cilësuar nga specialistët si një nga më të rrezikshmit për shkak të kontaktit që ai ka me kafshët e tjera.

Sipas këtij studimi, lak.uriqi i natës është në gjendje të transmetojë tek të gjitha kafshët e tjera me të cilat ka kontakt viruset që merr.

Nga studimet e bëra është arritur në përfundimin se lak.uriqi i natës mund të transmetojë virusin e tërbimit dhe virusin e etheve hemorragjike, gjatë kafshimit që u bënë kafshëve të tjera, si lopët apo delet.

Më pas nga këto kafshë virusi transmetohet tek njerëzit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here