6.1 C
Pristina
Sunday, April 18, 2021
Home KËSHILLA Tharja e rrobave brenda, shumë e dëmshme për shëndetin

Tharja e rrobave brenda, shumë e dëmshme për shëndetin

Nëse mendoni se tharja e rrobave në ambientet e brendshme të shtëpisë suaj mund të jetë më e pranueshme mund të keni të drejtë për disa arsye, por për shëndetin tuaj është mjaft e dëmshme.

Disa makina larëse kanë programin e tharjes së rrobave, por disa njerëz nuk mund të përballojnë një të tillë. Duke mos dashur që rrobat t’u bëhen me pluhur jashtë apo dhe duke u shqetësuar nga ana estetike shume vendosin t’i thajnë rrobat brenda.

Ky vepriim e bën shttëpinë më ttë lagështt. E bën një mjediis ttë përsosur ku myku dhe kërpudha ttë tjera duan ttë jettojnë.

laundry-room_drying-shelf1

Shkencëtarëtt nga Anglia kanë zbuluar se tharja e rrobave në shtëpi shkakton probleme të frymëmarrjes. Uji nga rrobat shkon në ajër duke e bërë atë më të lagësht.

Gati 2 litra ujë qarkullon në ajër vettëm nga rrobat. Kjo do ttë thottë që lagështia është rrittur me 30%. Ky mjediis ështtë iideal për spore myku dhe meriimangatt pluhur.

Ajo që ttë pakttën mund ttë bëni ështtë t’i vendosni rrobatt brenda në ballkon e mos tt’i varni jashttë nëse nuk dëshiironi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kripa shëron këto sëmundje

Kripa është shumë e shëndetshme dhe ndihmon në parandalimin ose trajtimin e shumë sëmundjeve apo problemeve shëndetësore. Më poshtë...

Disa këshilla të thjeshta që do të bëjnë agjërimin tuaj më të lehtë

Deri më 12 maj, besimtarët myslimanë agjërojnë nga lindja e diellit e deri në perëndim. Agjërimi praktikohet për arsye fetare dhe shpirtërore...

Si të zhdukësh thinjat e parakohshme

Pavarësisht moshës, flokët e thinjur janë problem për shumë njerëz, femra dhe meshkuj. Thinjat janë tregues i pashmagshëm i plakjes, por që...

Me çfarë duhet të nisim iftarin?

Shpesh njerëzit pyesin: me çfarë duhet të çel iftarin? Në fakt, nuk ka asnjë obligim të përzgjidhni një ushqim...

Recent Comments