Categories: KAFSHËT

Katër racat e qenve më të mençur që ekzistojnë

Në librin e tij më të shitur “The Intelligence of Dogs”, neuropsikologu Stanley Coren fokusohet në aftësinë e adaptimit për t’u trajnuar si shenjë të inteligjencës tek qentë.

Profesori nga Universiteti i Kolumbisë i ka studiuar më shumë se 200 raca të qenve dhe tregon se cilët nga ta kishin shënuar më së shumti pikë në testimet e punës dhe bindjes.

Sipas tij, kjo është lista me katër racat e qenve më të mençur që ekzistojnë.

Border Collie

Qentë e kësaj race njihen si inteligjentë, me instinkte të jashtëzakonshme si dhe aftësi të mahnitshme të punës.

Poodle

Jashtëzakonisht i mençur dhe aktiv, si dhe i krijuar për t’i marrë gjërat nga uji.

German Shepherd

Këta njihen edhe si “qentë e policisë”, pasi që janë të përsosur për ruajtjen dhe mbrojtjen e pronarit.

Përveç që shërbejnë në polici, këta janë edhe qen ushtarak.

Golden Retriever

Inteligjent dhe i etur për t’ju kënaqur. Racë e krijuar për t’ju shoqëruar në gjueti, e gjithashtu është i përsosur për t’ju asistuar në operacionet e kërkim-shpëtimit.

In For Culture

Recent Posts

Pse Deti i Zi quhet kështu?

Thuajse çdo njeri së paku një herë në jetë e ka dëgjuar emrin DETI I…

9 mins ago

Hidh pak kripë në shampo dhe do të zgjidhësh një nga problemet më të mëdha

Kripa është shumë e rëndësishme për jetën e njerëzve në përgjithësi. Është, në fakt, shija…

1 hour ago

E dini për çfarë shërben kjo pjesë në pasqyrën e brendshme të makinës?

Kjo është një levë që shërben për të mbrojtur shoferët nga të “verbuarit” natën nga…

1 hour ago

Kuajt i dallojnë emocionet e njeriut -Ja çfarë thonë shkenctarët

Nëse jeni të zemëruar, kali juaj sipas të gjitha gjasave do ju jap një shikim…

2 hours ago

Cermonia e varrimit të Ismail Qemalit më 12 shkurt 1919 (Foto)

Më 24 janar të vitit 1919 në Peruxhia të Italisë, pak momente para se të…

2 hours ago

5 kafshët që ndihmuan në ndryshimin e historisë

Anëtarët e mbretërisë shtazore kanë luajtur prej kohësh një rol në historinë njerëzore. Zbuloni më…

2 hours ago