Categories: LETËRSI

Dhjetë mendime të mëdha nga Cicero

“Një dhomë pa libra është si një trup pa shpirt.”

“Në kohë lufte, ligjet bien në heshtje.”

“Miqësia e përmirëson lumturinë dhe e zvogëlon mjerimin duke i dyfishuar kënaqësitë tonë dhe e ndarë pikëllimin.”

“Nëse ne nuk kemi turp për ta menduar atë, ne nuk duhet të kemi turp as për ta thënë atë.”

“Mirënjohja jo vetëm që është më e madhja ndër virtyte, por edhe nëna e të gjithave.”

“Autoriteti i atyre që japin mësim është shpesh pengesë për ata që duan të mësojnë.”

“Unë kritikoj duke krijuar, e jo duke gjetur gabime.”

“Armiqt mund të ju vrasin, por vetëm miqt mund të ju lëndojnë.”

“Aftësia pa ndershmëri është e padobishme.”

“Është cilësia e veçantë e një budallai t’i përceptoj gabimet e të tjerëve dhe t’i harrojë të vetat.”

Marcus Tullius Cicero /

In For Culture

Recent Posts

Ushqimet që ndalojnë gërhitjen

Gërhitja është një problem që prek shumë njerëz në mbarë botën. Zhurma e bezdisshme e…

15 hours ago

Çfarë ishin konkurset blegtorale që u zhvilluan në Shqipëri nga 1929 deri në 1936 (FOTOT)

Konkurset blegtorale janë zhvilluar në Shqipëri për herë të parë në vitin 1929 në Tiranë…

15 hours ago

Si të përmirësoni lidhjen Wi-Fi në shtëpi dhe të keni internet më të shpejtë

Ndërsa koronavirusi vazhdon të përhapet, shumë njerëz e gjejnë veten duke punuar ose studiuar nga…

16 hours ago

A duhen përdorur antibiotikët kur jeni me grip?

Një nga sfidat më të mëdha të shëndetit global është përdorimi pa kriter i antibiotikëve.…

17 hours ago

Daisugi, teknikë e lashtë japoneze e mbjelljes “pemë mbi pemë”

Japonia është një vend intrigues (veçanërisht për një të huaj) që nuk pushon së mahnituri…

17 hours ago

Rigjeneroni flokët tuaj me uthull molle, limon dhe birrë

Flokët mund të dobësohen dhe të fillojnë të bien për shumë arsye, duke filluar nga…

17 hours ago