Categories: KËSHILLA

Tre truke si të hapni një kavanoz qelqi brenda sekondit pa lënduar kyçin

Shumë ushqime vijnë të paketuara në vazo qelqi, pasi në këtë mënyrë këto të fundit ruhen më të freskëta dhe shija nuk i ndryshon! Megjithatë shpesh hapja e një kavanozi rezulton të jetë më e vështirë nga se keni menduar, ndaj më poshtë do të lexoni 5 truke si të hapni një kavanoz pa lënduar kyçin.
Vishni një palë doreza pasi në këtë mënyra duart nuk do t’ju rrëshkasin dhe kapaku i kavanozit do të hapet me përpjekjen e parë.


Mungesa e ajrit në kavanozët e qelqi e bëjnë thuajse të pamundur që kapaku të lëvizë, ndaj ju duhet që me majën e një thike të lejoni të hyjë pak ajër. Mungesa e vakumit do ta bëjë hapjen e vazos së qelqit më të thjeshtë.
Kapakët metalikë kanë vetinë të zgjerohen kur ekspozohen ndaj nxehtësisë, duke ju ndihmuar të hapni vazot e qelqit që mund të jenë mbyllur hermetikisht nga fabrika. Mbajeni kavanozin anash me kapakun e zhytur në ujë të nxehtë për disa minuta

In For Culture

Recent Posts

Flamuri i Isës në Kosovë, SIMBOLI 108-VJEÇAR

Kulla e vjetër është ende sot në Boletin, fshatin në veri të Kosovës. Ndërsa heroi,…

8 hours ago

7 këshilla nga mjekët që diabetikët duhet të ndjekin gjatë pandemisë

Nuk kanë qenë të pakta lajmet mbi pandeminë dhe kujdesin ndaj vetes në këtë periudhë.…

9 hours ago

Spastrimi etnik ndaj shqiptarëve të Follolinës dhe Prespës me ndihmën e ushtrisë franceze (Foto)

Fotografitë e sjellura më poshtë tregojnë historinë e dhimbshme të spastrimit etnik të shqiptarëve të…

9 hours ago

Kujtimet e panjohura të Edit Durhamit: Kush e tradhtoi Shkodrën?

Rënia e Shkodrës në duart e malazezëve dhe qëndrimi i Fuqive të mëdha “Lufta për…

10 hours ago

Malësori që luftoi për mbrojtjen e Plavës e Gucisë por u helmua me kafe(Foto)

Shoqëroi Edith Durham nëpër Veri/ Fotoja e Nik Lek Pepajt nga Kelmendi, malësori që luftoi…

10 hours ago

Rozmarina/ Si ta përdorni për mushkëritë?

Vlerat dhe përfitimet që marrim nga rozmarina janë të shumta duke filluar që nga pamja…

11 hours ago