Categories: KAFSHËT

Pamje të mahnitshme nga peshqit fluturues të botës ujore (Video)

Bota ujore në planetin Tokë, është një prej arealve jetsëore më shumëngjyrëshe dhe më mahnitëse që njeriu ende nuk ka arritur ta njoh tërësisht. /InforCulture.info

Shumëllojshëmria e gjallesave në ujrëat oqeanike është aq e madhe sa që shkenca ende nuk ka arritur të i identifikojë të gjitha gjallesat që jetojnë aty.

Videoja që kemi sjellur për ju, përmban sekuenca shumë interesante ku janë paraqitur peshqit fluturues duke fluturuar në ajër.

Peshqit fluturues kanë veti të veçata ku në rast të rrezikut nga peshqit më të mëdhenjë, kanë mundësi të kërcejnë dhe të tërhiqen nga uji në ajër. Krahët e tyre sikur fije të gjata u’a mudësojnë të qëndrojnë në ajër në një mënyrë levizëse sikur duke rrëshqitur në ajër. Në këtë peshqit fluturues mënyrë mundë të fluturojnë me qindra kilometra. Mirëpo edhe ky fluturim që u’a mundëson shmangies të rrezikut nga peshqit grabitqarë më të mdhenjë mund të jetë vdekjeprurës për ta pasi që në ajër rrezikohen nga shpendët grabitqarë të peshqve. /InforCulture.info

Video: BBC

InFor. Culture

Recent Posts

Flamuri i Isës në Kosovë, SIMBOLI 108-VJEÇAR

Kulla e vjetër është ende sot në Boletin, fshatin në veri të Kosovës. Ndërsa heroi,…

8 hours ago

7 këshilla nga mjekët që diabetikët duhet të ndjekin gjatë pandemisë

Nuk kanë qenë të pakta lajmet mbi pandeminë dhe kujdesin ndaj vetes në këtë periudhë.…

9 hours ago

Spastrimi etnik ndaj shqiptarëve të Follolinës dhe Prespës me ndihmën e ushtrisë franceze (Foto)

Fotografitë e sjellura më poshtë tregojnë historinë e dhimbshme të spastrimit etnik të shqiptarëve të…

9 hours ago

Kujtimet e panjohura të Edit Durhamit: Kush e tradhtoi Shkodrën?

Rënia e Shkodrës në duart e malazezëve dhe qëndrimi i Fuqive të mëdha “Lufta për…

10 hours ago

Malësori që luftoi për mbrojtjen e Plavës e Gucisë por u helmua me kafe(Foto)

Shoqëroi Edith Durham nëpër Veri/ Fotoja e Nik Lek Pepajt nga Kelmendi, malësori që luftoi…

10 hours ago

Rozmarina/ Si ta përdorni për mushkëritë?

Vlerat dhe përfitimet që marrim nga rozmarina janë të shumta duke filluar që nga pamja…

11 hours ago