Categories: KAFSHËT

Llava prej rreth 25 ujqish gjuajn në grupin e bizonëve (Video)

Në videon e postuar më poshtë mund ta ndiqni një llavë prej 25 ujqish në Kanadë duke gjuajtur në grupin e bizonëve. /InforCulture.info

Në videon e postuar në kanalin Youtube nga BBC, paraqitet një llavë e ujqëve të cilet gjuajn bizonët  në parkun nacional në Kanada.

Fillimisht ujqit e futin në rreth grupin e bizonve dhe përcjellin veprimet e tyre, duke u bërë gati për të sulmuar. Bizonët deri sa ndodhën të bashkuar në grup janë më të sigurtë, dhe ujqit e kan më të vështirë për ta kapur ndonjërin prej tyre.

Për shkak të madhësisë së bizonëve, dhe rrezikut që mund të u kanoset ujqëve nga goditja më brirë apo këmbë, ujqit fillojnë sulmin në njërin prej bizonëve që është më i ri dhe ka peshë më të vogël se të tjerët.

Përderisa ujqit janë në përpjekje për ta kapur bizonin e ri ndodh ajo që pak kush do ta priste. Për më shumë shikojeni videon në linkun më poshtë. /InforCulture.info

InFor. Culture

Share
Published by
InFor. Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

4 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

4 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

4 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

5 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

5 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

5 hours ago