6.1 C
Pristina
Monday, March 8, 2021
Home KAFSHËT Kafshët e rralla, vështirë të besohet se janë reale(Foto)

Kafshët e rralla, vështirë të besohet se janë reale(Foto)

Sipas shkencëtarëve, planeti ynë është shtëpia e rreth 8.7 milionë specieve bimore dhe shtazore ndërsa 86 për qind e specieve të tokës dhe 91 për qind e specieve të detit ende nuk janë zbuluar.

Është thjesht e mahnitshme që pas qindra viteve të studimeve biologjike vazhdojmë të kërkojmë dhe të gjejmë specie të reja të kafshëve, zogjve, insekteve dhe peshqve.

Disa nga këto krijesa duken aq unike sa është e vështirë të besosh se jetojmë në të njëjtin planet si ato.

Duket se natyra nuk do të ndalojë kurrë të sfidojë imagjinatën tonë dhe të na befasojë me krijimtarinë e saj!/tchLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kisha e Shën Sofisë, mrekullia e panjohur e Shkodrës

NGA DOM ARTUR JAKU“Ndërmjet Dejës e Shatit të Mazrrekut gjenden gërmadhat e një kishe të bukur, me kybe...

Betejat bizantine në trevat e Shqipërisë së sotme

HISTORIA E ANA KOMNENANga Luan Rama/Një nga kronistët më të vjetër të kohës bizantine...

Kumbullat e thata dhe vetitë regjeneruese

Ngrënia çdo ditë e kumbullave të thata ndihmon në parandalimin e rënies së dendësisë kockore.Sipas disa studimeve shkencore...

Tush Palokaj,Heroi i cili mbrojti Sanxhakun nga hordhitë Çetnike

Xhelil ARIFI___________Është e njohur çika sanxhakase Amina Nurovic,e cila...

Recent Comments