Categories: KËSHILLA

A mund ta vrasin coronavirusin pijet e nxehta dhe rrezet ultravioletë?

Pyetjet sesi ndikon ushqimi dhe nxehtësia tek coronavirusi janë më të shpeshtat

Një mjek britanik, Hilary Jones, i është përgjigjur dy pyetjeve:

Pyetje: Kam dëgjuar që pijet e nxehta mund ta vrasin virusin. A është e vërtetë kjo?

Përgjigjja: Nuk ka absolutisht asgjë të vërtetë tek kjo, për fat të keq. Njerëzit janë duke lexuar të gjitha llojet e informacioneve dhe mbase për këtë bazohen te fakti se virusi ndikohet nga temperaturat e larta.

Por, pijet e nxehta nuk kanë asnjë efekt me virusin që hynë nga sytë dhe hundë. Nuk ka asnjë provë që pijet e nxehta mund të parandalojnë virusin ose t’i lehtësojnë simptomat.

Pyetje: A do të ndihmojë rrezet UV nga dielli që të ndalojnë coronavirusin?

Përgjigjja: Drita ultraviolet mund të dobësojë dhe ta vrasin virusin, sepse rrezatimi UV mund të shkatërrojë shumë mikroorganizma.

Por nëse tashmë e keni virusin në hundë dhe fyt, rrezatimi UV nuk do të ketë asnjë efekt.

Burimi: The Sun

In For Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

6 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

7 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

7 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

7 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

7 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

8 hours ago