Categories: HISTORI/ARKEOLOGJI

Mbretresha Hatshepsut, faraone e Egjiptit (Foto)

Fotografia e mbretreshës faraone të Egjiptit, fotografuar menjëher pas zbulimit të varrit të  sajë dhe hapjes së sarkofagut.

Hatshepsut ishte faraonja e pestë e dinastisë së tetëmbëdhjetë të Egjiptit. Ajo ishte mbretresha apo faraonja e dytë femër e konfirmuar historikisht, e para ishte Sobekneferu. Hatshepsut erdhi në fronin e Egjiptit në vitin 1478 para Krishtit. /Inforculture.info

InFor. Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

13 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

13 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

13 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

13 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

14 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

14 hours ago