Categories: KËSHILLA

Mënyra më e mirë se si ta dezinfektoni smartfonin tuaj

Smartfonët mbledhin papastërti të mëdha, që nganjëherë konsiderohen të jenë më të rrezikshme se disa papastërti që gjenden edhe në tualetet publike.

Meqenëse është një mjet shumë i nevojshëm në baza ditore, telefoni duhet të mbahet pastër, në mënyrë që të mos përhapë ndonjë virus, sa do që i lani duart dhe mundoheni të jenë nën kontroll, transmeton Telegrafi.

Por, pastrimi i smartfonit nuk është i lehtë, sepse mund të depërtojë brenda uji dhe ta dëmtojë, duke e pamundësuar funksionimin e rregullt. Që të dezinfekrohet smarfoni, mënyra më e mirë është që fillimisht të ndalet, si dhe t’i largohen të gjithë aksesorët.

Të përzihet shamponi për pastrimin e duarve me ujë, për qa sa mendohet se është një masë e duhur, as shumë e hollë apo e trashë që të mbetet më pas në sipërfaqet e telefonit. Mirëpo, në asnjë mënyrë, të mos futet telefoni në atë përzierje edhe nëse është rezistent ndaj ujit.

Në shamponin me ujë, të futet një pëlhurë e butë, e cila duhet të shtrydhet mirë, para se të kalojë nëpër të gjitha sipërfaqet e smartfonit.

Kur kjo të ketë përfunduar, një me një tjetër pëlhurë të butë duhet të thahen sipërfaqet e lagura, por të mos përdoret letra higjienike.

Varësisht nga dëshira, mundeni që ta largonin edhe pjesën e sim kartelës dhe ta pastroni mbajtësen, me shkopinj me pambuk që zakonisht përdoren për pastrimin e veshëve

In For Culture

Recent Posts

Porosia e letrarit malazez për popullin serb: “Shala nuk i dorëzon armët pa lënë kokat, dhe as kokat pa armët.”

SI TË DALËSH FITIMTAR ME SHQIPTARËT… Mark Milani ose Mark Miljanovi (1833-1901) ishte një ushtarak…

11 hours ago

Kisha e vjetër që u ruajt nga myslimanët

Në fshatin “Hysaj” në Gruemirë të Malësisë së Madhe ndodhen rrënojat e një kishe 600-vjeçare.…

11 hours ago

Familja patriotike e Mark Dedës në Berishë të Pukës

Mark Deda ishte kryefamiljari i kësaj familje i lindur më 1840. Ai ishte i martuar…

12 hours ago

Propozimi amerikan në ’45: Shqipëria të japë Shkodrën e të marrë Kosovën…

“Shqipëria të marrë pjesë nga Jugosllavia e Jugut me popullsi shqiptare dhe ta kompensojë atë…

2 days ago

Ide për shkrepje fotografish kreative (FOTO)

Fotografitë, si në letër e po ashtu edhe digjitale mund të shkatërrohen. Por emocionet dhe…

2 days ago

Stela e ushtarit ilir Bato nga Kaliqani i Istogut

Shkruan: Haxhi Mehmetaj Nga ky mbishkrim kuptojmë që kemi të bëjmë më një monument varri…

2 days ago