Biologu i Kërkimit dhe Specialist në fushën e Arinjve, Sean Farley, nga Departamenti i Peshqve dhe Lojërave në Alaskë, ka thënë se arinjtë qëndrojnë në gjendje të fjetur gjatë dimrit, por nuk flenë gjatë gjithë kohës.
Sipas tij, gjendja e fjetur e një ariu nënkupton se ata nuk kanë nevojë të hanë ose të pinë, dhe rrallë urinojnë, transmeton Telegrafi.
Eksperti thotë se ekziston një presion i fortë evolucionar që arinjtë të qëndrojnë në strofkat e tyre gjatë dimrit, edhe nëse kanë pak ose aspak ushqim në dispozicion. Por arinjtë largohen nga strofullat e tyre me raste, veçanërisht kur strofulla e tyre përmbytet ose dëmtohet rëndë.
Farley thotë se moti luan gjithashtu rol te ato. Në pjesët më të ftohta, veriore të Alaskës, arinjtë qëndrojnë në gjendje të fjetur rreth 7 muaj të vitit. Arinjtë në rajonet më të ngrohta, bregdetare të shtetit bien në gjendje të fjetur për 2-5 muaj.
Lidhur me Betejën e Kosovës të vitit 1389, si ngjarje që e fillon rënien finale…
Speci i kuq djegës është përdorur prej mijëra vitesh kundër disa problemeve shëndetësore. Këtu…
Janë të paktë ata që shkojnë në palestër ose hanë darkë pa pirë…
Shumë njerëz pyesin nëse pozicioni i gjumit, sidomos të fjeturit në anën e majtë,…
Lemza është një shqetësim i zakonshëm që mund të shfaqet papritur dhe të krijojë…
Të qarit shpesh shoqërohet me emocione si zemërimi, frustrimi ose trishtimi. Kur mendoni për…