Në kohën e dimrit, dhelprat e Arktikut në shumicën e rasteve gjuajnë prenë e tyre nën borë, dhe udhëtojnë deri në 100km në ditë duke kërkuar ushqim. /InforCulture.info
Gjatë verës dhelpra e Arktikut ushqehet me vezë, të vegjlit e të tjerëve, brejtës, madje ndjekë edhe zogjtë. Gëzofi i tyre ndryshon në për të gjitha stinët e vitit, dhe i jepë një mundesi të mirë që të jetë e kamufluar mirë për të mos u vënë re nga preja e tyre.
Me veshët e saj të gjerë (por të shkurtër) mund ta dëgjojë prenë e saj duke levizur edhe nën borë. Gjatë vjeshtës dhelpra e Arktikut punon shumë për ta ruajtur yndyrën e saj për dimër, dhe shton peshë deri në 50% më shumë.
Dhelpra e Arktikut në dimër kur ushqimi është shumë më i pakët, shpeshherë shkon pas ariut polar dhe ushqehet me atë që mbetet nga preja që ka vrarë ariu. /inforculture.info
Video /BBC
Për dikë që e adhuron djathin, lajmet për një studim që e lidh konsumimin e…
Të dish grupin e gjakut, sipas mjekësisë kinezë do të thotë të dish shumë…
Arrin në Itali i nxehti i vërtetë, ai që të rëndon frymëmarrjen dhe të…
Organizata Botërore e Shëndetësisë thekson se siguria ushqimore duhet të jetë gjithmonë një prioritet,…
Çdo katër vjet, planeti duket sikur ndalon për një muaj. Rrugët boshatisen, ekranet mbushen me…
Robin Hudi nisi si një traditë gojore në shekullin XII, përpara se të shndërrohej në…