Një antropolog u propozoi një lojë fëmijëve në një fis afrikan. Ai vuri një shportë plot me fruta pranë një peme dhe u tha atyre se kushdo që arrinte i pari atje fitonte frutat e ëmbla. Kur ai u dha atyre sinjalin për të vrapuar, të gjithë morën duart e njëri-tjetrit dhe vrapuan së bashku, pastaj u ulën në një rreth duke shijuar kënaqësitë e tyre. Kur ai i pyeti ata pse zgjodhën të vrapojnë si grup kur mund të kishin më shumë fruta individualisht, një fëmijë foli dhe tha: “UBUNTU, si mund të jetë njëri prej nesh nëse të gjithë të tjerët janë të trishtuar?”

‘UBUNTU’ në kulturën Xhosa do të thotë: “Unë jam sepse jemi” /Trungu & InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here