Komuna e Mamushës është njësi administrative në pjesën jug-perëndimore të Kosovës.

Në vitin 2008 Mamusha u shndërrua në Komunë dhe është ndër komunat më të vogla në Kosovë.

Shndërrimi i saj në komunë u bë në kohen e decentralizimit. Mamusha është vendi i vetëm në Kosovë me shumicë Turke 93.1 %, por shumica e banorëve mbajn mbierma si Bytyqi, Krasniqi që nuk kanë lidhje me turqit, shkruan FMimages.

Ngadalësohen të ardhurat buxhetore, kriza e vijueshme po godet edhe arkën e shtetit

Shkencëtarët japin alarmin: Shkrirja e akullit në Antarktidë është afër pikës kritike

“Mazhoranca politizoi procesin”, Alibeaj: Duan të kapin Këshillin e Lartë të Prokurorisë, SPAK e drejtësinë

Kjo foto e nxënësve me plisa në shkollën e Mamushës është realizuar në vitin 1924 dhe tregon çartë se ky vendbanim ishte i banuar me shqiptarë dhe jo turq siç janë deklaruar sot këta banor.

Asimilimi i shqiptarëve të Prizrenit në turq është bër në represionin komunist serb pas vitit 1945, me qëllimin e vetëm zhdukjen e kombësisë shqiptare në Kosovë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here