Tetë “mace të mëdha” nga Namibia bënë udhëtimin e gjatë të shtunën në një fluturim ngarkesash me qira në qytetin verior indian të Gwalior, pjesë e një plani ambicioz dhe të kontestuar ashpër për të rifutur ato në vendin e Azisë Jugore.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, më pas ata u zhvendosën në shtëpinë e tyre të re: një park kombëtar i përhapur në zemër të Indisë, ku shkencëtarët shpresojnë se kafsha më e shpejtë tokësore në botë do të endet përsëri.

Kryeministri indian Narendra Modi i lëshoi kafshët në ambientet e tyre të shtunën në mëngjes.

Ato dolën nga kafazi i tyre, fillimisht me tentativë, ndërsa “skanonin” vazhdimisht mjedisin e tyre të ri.

“Kur gatopardi do të vrapojë përsëri … kullotat do të restaurohen, biodiversiteti do të rritet dhe eko-turizmi do të marrë një nxitje”, ka thënë Modi. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here