Hudhra është një përbërës i zakonshëm në kuzhina

Aq shumë receta nga kuzhinat e gjithë botës fillojnë me fërgimin e hudhrës në vaj, por mjafton vetëm aroma dhe ushqimi të marrë një shije tjetër.

Me fillimin e ditëve të ftohta fillon edhe sezoni i hudhrës. Mund të jetë pjesë e shumë gjellëve, andaj është mirë ta mbajmë në kuzhinë në çdo moment, transmeton Telegrafi.

Si të ruhet hudhra?

Para së gjithash, me rastin e blerjes së hudhrës, kushtoni kujdes që thelpinjtë e saj të jenë të fortë. Nëse hudhra është e butë, do të thotë që shpejt do të kalbet.

Kokat e hudhrës ruani në vend të ftohtë dhe të thatë me qarkullim të mjaftueshëm të ajrit. Prandaj mos e fusni në frigorifer, përveç nëse nuk planifikoni ta përdorni në afat prej disa ditësh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here