Në verën e viitin 912, deputeti anglez Aubrey Herbert, e vizitoi Isa Boletinin në kullën e tij në Boletin. Për zhdërvjelltësinë e treguar, ai e përshkruan Isa Boletinin si një panterë, teksa e rrëfen këtë takim në ditarin e tij të datës 27 gusht 1912.

Ditarët e Aubrey Herbertit të viteve 1907, 1909, 1912, 1913 dhe 1918 janë përmbledhur dhe botuar nga “Artini”, në një libër me rreth 700 faqe që është përgatitur nga Bejtullah Destani dhe Jasen Tomes. Ky botim është shoqëruar me një parathënie nga historiani i shquar anglez, Noel Malcolm.

Kandidat për fronin e mbretit të Shqipërisë, me fjalimet e tij në parlamentin anglez dhe me angazhimin e tij politik, Aubrey Herbert ishte një nga politikanët e huaj që më së miri arriti ta njihte botën shqiptare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here