Ministria e Kafshëve të Egra dhe Turizmit në Kenia thotë së ndryshimi i klimës tani është një kërcënim më i madh për ruajtjen  e elefantëve sesa gjuetia pa leje.

Në vitin e kaluar, vendi ka regjistruar 179 vdekje elefantësh për shkak të thatësirës së vazhdueshme që preku Afrikën.

Pas sezoneve të njëpasnjëshme të shirave të dobët, lumenjtë dhe pelgjet e ujit janë tharë dhe kullotat janë tkurrur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here