Në një pjesë të betimit të tij, Hipokrati ndër të tjera thoshte se “profesionin tim do ta ushtroj me ndërgjegje e me dinjitet”, po ashtu e ushtroi profesionin e tij human edhe kirurgu pogradecar, Nikolla Niça.

Nikolla Niça

Në një pjesë të betimit të tij, Hipokrati ndër të tjera thoshte se “profesionin tim do ta ushtroj me ndërgjegje e me dinjitet”, po ashtu e ushtroi profesionin e tij human edhe kirurgu pogradecar, Nikolla Niça.

Një ndër kirurgët e parë në Pogradec, Drejtor i Spitalit, Shef i Pavionit të Kirurgjisë, profesionist i cili kreu operacione në kushte mjaft të vështira, duke i qëndruar solemnisht betimit human të mjekut dhe besnikërisht kujdesit ndaj pacientit.

Ndroi jetë atëherë kur Pogradeci kishte shumë nevojë për profesionalitetin dhe bisturinë e tij

Për meritën dhe kontributin e tij në shëndetësinë e qytetit të Pogradecit, por edhe më gjerë, Nikolla Niça është nderuar me titullin “Qytetar Nderi”( Pas Vdekjes)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here