Planeti tokës mbart shumë mistere. Një prej këtyre mistereve është një zonë e Meksikës, ku ora ndalon dhe radiot nuk punojnë.
Bëhet fjalë për një shkretëtirë 2000 metra mbi nivelin e detit, në mes të shteteve të Durango, Coahuila dhe Chihuahua me emrin “Zona del Silencio” (Zona e Heshtjes). Ajo është një zonë shumë pak e populluar, ku radiot nuk punojnë dhe ora ndalet, por deri më tani askush nuk ka dhënë një shpjegim bindës shkencor për këtë rajon.

Kjo mungesë faktesh për shpjegim sjell në vëmendje se rajoni përshkohet nga paraleli 27 (që kalon nëpërmjet Trekëndëshit të Bermudës, piramidave të Egjiptit dhe Himalajeve) dhe e ka ushqyer me shumë mister zonën për të aluduar histori rreth dukurive të çuditshme për një prani të mundshme të jetës aliene.

Dëshmi të tjera në lidhje me zonën ka patur shumë, por ajo bë e famshme në vitin 1970, kur një raketë e NASA-s ra në shkretëtirë. Dëshmitarët thanë se pajisjet e tyre si busullat apo radiot në momentin që filluan të raportonin u prishën.

Diçka e ngjashme ndodhi në vitet 1930, kur një meksikan i njohur, Francisco Sarabia Tinoco, gjithashtu kishte probleme me radion dhe pajisje të tjera, të cilat e detyruan atë të bëjë një ulje emergjente me aeroplanin e tij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here