Shegët dhe lëngu i tyre mund të ndihmojnë në përmirësimin e presionit të gjakut, glukozës në gjak dhe niveleve të kolesterolit. Lëkurët e kuqe përbëjnë rreth 50% të frutit dhe përmbajnë më shumë antioksidantë sesa lëngu.

Falë niveleve të larta të antioksidantëve, lëvozhgat e shegës ofrojnë disa përfitime. Këtu janë 9 përfitimet befasuese të lëvozhgave të shegës.

Mund të ndihmojë në trajtimin e disa gjendjeve të lëkurës

Lëvoret e shegës mund të mbrojnë kundër rrezeve UVB dhe të përmirësojnë hiperpigmentimin, aknet, shenjat e plakjes dhe shërimin e plagëve.

Mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kronike

Në studime të vogla, ekstrakti i lëvozhgës së shegës është treguar se përmirëson nivelin e sheqerit në gjak dhe shëndetit të zemrës kur merret si shtesë.

Mund të mbrojë kundër humbjes së dëgjimit

Studimet e kafshëve sugjerojnë që lëvozhgat e shegës mund të ndihmojnë në parandalimin e humbjes së dëgjimit të lidhur me moshën, por studimet njerëzore mungojnë.

Mund të ketë veti që luftojnë kancerin

Studimet kanë treguar se ekstrakti i lëvozhgës së shegës kufizon rritjen e disa llojeve të qelizave të kancerit, duke përfshirë qelizat e kancerit të gjirit, gojës, zorrës së trashë, prostatës dhe mëlçisë.

Mund të përmirësojë shëndetin e dhëmbëve

Për shkak se lëvozhgat e shegës kanë veti të forta antibakteriale, ato parandalojnë grumbullimin e pllakave dhe ndihmojnë në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve kur përdoren në shpëlarjen e gojës.

Ka veti antibakteriale

Ekstraktet e shegës kanë veti të forta antibakteriale, të cilat i bëjnë ato efektive në parandalimin e infeksioneve dhe përmirësimin e shërimit të plagëve.

Mund të ndihmojë në trajtimin e artritit reumatoid

Studimet mbi minjtë tregojnë përfitime premtuese të lëvozhgave të shegës në zhvillimin dhe simptomat e artritit reumatoid, por nevojiten më shumë kërkime njerëzore.

Mund të ndihmojë në parandalimin e humbjes së kockave

Hulumtimet paraprake dhe studimet e kafshëve tregojnë se lëvozhgat e shegës kanë potencial premtues për të ndihmuar në parandalimin e humbjes së kockave dhe rigjenerimin e indeve të eshtrave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here